Home » Romige champignonsoep

Romige champignonsoep

Gepubliceerd op 18 mei 2018 12:48

Deze soep maakt ik twee jaar geleden voor het eerst met kerst. Daarna kreeg ik van mijn gasten de vraag of zij het recept van deze soep mochten hebben. Het recept had ik niet opgeschreven, ik had maar wat gedaan en dus kon ik mijn gasten niet het recept geven. Toen ik de soep nogmaals maakte besloot ik alles op te schrijven. Vandaag wil ik graag met jullie deze heerlijke soep delen.

 

Ingrediënten:

 

- Beetje boter

- 700 gram champignons

- 1 ui

- 900 ml groentebouillon 

- 150 ml crème fraîche

- 4 lente uitjes

- Klein bosje bieslook

- 1 bakje gerookte spekjes

- Peper en zout naar smaak

 

How to make:

 

Stap 1: Snipper de uit en bak deze op een laag vuur in een klontje boter in de soeppan. Na 10 minuten zijn de uien  glazig.

 

Stap 2: Snijd ondertussen de champignons in kwarten en bak de laatste 5 minuten mee met de uien.

 

Stap 3: Voeg de bouillion toe en laat de soep ongeveer 20 minuten koken.

 

Stap 4: Terwijl de soep kookt kan je alvast de spekjes bakken. Laat deze na het bakken uitlekken op een stukje keukenpapier.

 

Stap 5: Snijd ondertussen de bieslook en de lente-ui in fijne ringetjes. 

 

Stap 6: Pureer de soep met de staafmixer. Voeg daarna spekjes, crème fraîche, lente-ui en de bieslook toe. En breng op smaak met zout en peper.

 

Eet smakelijk! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.