Home » Kippendij in cheddar-biersaus

Kippendij in cheddar-biersaus

Gepubliceerd op 16 mei 2018 12:43

Sinds 3 weken ontvangen wij de Hellofresh maaltijdbox. Ik kreeg een aanbieding in mijn mailbox om de eerste box met 25 euro korting te proberen. Al langere tijd wilde ik de boxen van Hellofresh eens proberen maar er waren verschillende dingen die mij tegen hielden. Zo las ik toendertijd bijna alleen maar negatieve reactie, het opzeggen zou een drama zijn en ze zouden je, als het je eenmaal gelukt was om op te zeggen, nog maanden zo niet jaren blijven stalken met reclame en aanbiedingen. Hier zaten mijn aanstaande man en ik niet echt op te wachten. Toen ik 3 weken geleden nogmaals een aanbieding ontving heb ik een bericht op mijn Facebookpagina geplaatst met de vraag wat mijn vrienden van Hellofresh vonden. Ik kreeg uiteenlopende reactie, maar het grotendeel was positief over Hellofresh, dat trok mij over de streep om het een keer te proberen.

 

Ik trok de tablet uit de oplader en heb de app van Hellofresh gedownload. Hierna begon het leukste gedeelte, na aangegeven te hebben dat wij met 2 personen, 5 dagen lang een box wilde ontvangen, konden wij uit 12 recepten, 5 recepten uitkiezen. Oh joy wat was dat leuk, maar ook moeilijk. Zoveel keus, zoveel lekkere dingen, uiteindelijk was het gelukt om 5 heerlijke recepten uit te kiezen. 

 

Een week later kwam de box binnen, wat een feest! Het voelde bijna als het uitpakken van een kadootje. Na de dozen met gerechten in de koelkast gezet te hebben ben ik rustig de recepten gaan doorlezen. Dat zag er gezellig en makkelijk uit. Die avond begon ik met het koken van onze eerste Hellofreshmaaltijd en dat gerecht was zo ontzettend lekker dat ik deze graag met jullie wil delen. 

 

Door kippendij te gebruiken in dit gerecht en de zuurtjes die in het bier zitten blijft de kip echt ontzettend mals en sappig. Samen met de aardappels en de broccoli maakt het dit gerecht tot een waar feestje.

 

Ingrediënten voor 4 personen

 

- 1 kilo vast kokende aardappelen

- 800 gram broccoli

- 2 sjalotjes

- 250 gram champignons

- 8 blaadjes salie

- 400 gram kippendijstukjes

- 125 ml Affigem Blond bier

- 6 el crème fraîche 

- 4 el olijfolie

- 100 gram geraspte Cheddar

- 2 el roomboter

- 200 ml groentebouillon

- Peper en zout naar smaak

 

How to make:

 

Stap 1: Verwarm de oven voor op 201 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in smalle partjes.

 

Stap 2: Meng de aardappelen met de helft van de olijfolie op één helft van een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met zout en peper.

 

Stap 3: Bak de aardappelen 30-40 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om.

 

Stap 4: Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

 

Stap 5: Haal de aardappelen 18-22 minuten uit de oven en verdeel de broccoli over de lege helft van de bakplaat. 

 

Stap 6: Meng de broccoli met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de laatste 12-16 minuten mee met de aardappelen in de oven, of tot de roosjes gaar zijn en bruin kleuren.

 

Stap 7: Snipper ondertussen de sjalotjes en snijd de champignons in plakjes. Snijd de salie in reepjes.

 

Stap 8: Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de kippendijstukjes 4-6 minuten gaar op middelhoog vuur. Haal de kip uit de pan en bewaar apart.

 

Stap 9: Voeg de sjalot toe aan dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens ook de champignons toe aan de pan en bak ze 4-5 minuten bruin.

 

Stap 10: Schenk het bier in de koekenpan, zet het vuur middellaag en laat het bier inkoken tot een kwart van zijn oorspronkelijke volume.

 

Stap 11: Voeg de groentebouillon en de crème fraîche toe aan de koekenpan, roer goed en laat 5-7 minuten zachtjes koken, of totdat het vocht is ingedikt tot een saus.

 

Stap 12: Meng vervolgens de kip, de cheddar en de salie door de saus en laat nog 1 minuut zachtjes koken, of tot de cheddar is gesmolten. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

 

Stap 13: Verdeel de aardappelen en de broccoli over de borden. Server met de kippendij in cheddar-biersaus

 

Eet smakelijk!!!

 

Vond je dit gerecht lekker? En ben je nieuwsgierig geworden naar de Hellofreshmaaltijden? Ik mag jullie 25 euro korting geven op jullie eerste box. Wil je het bij deze ene box laten? Geen probleem, via de app of via de website zeg je je abonnement binnen enkele seconden weer op. Wil je 25 euro korting ontvangen? Laat mij dat dan weten in een reactie, vergeet hierbij niet je e-mailadres te vermelden. Ik zorg er voor dat je dan zo snel mogelijk de kortingscode in je mail ontvangt. 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.