Home » Pizza

Pizza

Gepubliceerd op 19 mei 2018 12:45

Zijn jullie ook zo gek op zelfgemaakte pizza? Dus niet die hompen klef deeg met wat vaag beleg, maar heerlijk vers deeg met verse ingrediënten.

Dit doet mij denken aan onze vakantie in Italië in 2013. Wij zaten op een camping ongeveer 30 kilometer vanaf Rome, volgens de website van de camping waren de pizza's op deze camping echt waanzinnig. Dat wilde wij meemaken, dus wij besloten om een plaatje te boeken op deze camping.

Na een reis van ruim 1600 kilometer kwamen wij moe en best chagrijnig aan op de camping. Eerst de tent maar eens opzetten, gelukkig hebben wij een makkelijke tent die binnen een half uurtje staat. Dus terwijl mijn man hiermee aan de gang ging besloot ik om vast wat campingspullen in elkaar te zetten en het luchtbed op te blazen. Na alles ingericht te hebben snel een kop koffie gedronken en de zwemkleding aangetrokken. Na deze kop koffie en een duik in het zwembad voelde we ons al een heel ander mens, maar waar wij geen zin in hadden waren de boodschappen. Dus wij besloten om die avond de pizza's op de camping maar eens te proeven. 

Om 18.00 uur liepen wij richting de pizzeria en schokken ons een hoedje, er stond een rij van wel 30 mensen.... Die konden toch niet allemaal in de rij staan voor een pizza?? Wel dus! Na een tijdje gewacht te hebben waren wij aan de beurt om onze pizza te bestellen. Dat was nog niet zo gemakkelijk als het klinkt, wat een keuzes! Uiteindelijk besloot mijn man voor een pizza met veel vlees en pepertjes te gaan en nam ik een Quattro Formaggi. 

Onze pizza's werden ter plekken belegd en in de grote houtoven geschoven. Na een paar minuten konden we onze vers belegde pizza meenemen naar onze tent om daar te gaan smullen.

En smullen werd het. Mensen lief wat was dit een hemelse pizza, na deze vakantie heb ik nooit meer zo'n lekkere pizza gegeten als deze avond. Ik wil jullie graag de basis van deze pizza leren maken, zodat jullie ook kunnen genieten van deze heerlijkheid. Beleg hem zoals je wilt, en geniet!

 

Ingrediënten voor 2 pizza's of 1 grote plaatpizza

- 150 ml handwarm water

- 4 gram gedroogde gist

- 1 tl suiker

- 250 gram bloem

- 1/2 tl zout

- 3 tl olijfolie

 

How to make:

 

Stap 1: Los de gist samen met de suiker op in het water en laat dit even staan zodat de gist vast "wakker" kan worden.

Stap 2: Maak een kuiltje in de bloem en leg het zout op de rand van de bloem

Stap 3: Giet het gistmengsel in het kuiltje en zorg ervoor dat dit niet in aanraking komt met het zout

Stap 4: Meng langzaam vanuit het kuiltje steeds wat meer bloem met het gistmengsel tot al bloem is opgenomen

Stap 5: Kneed het deeg op een met bloem bestoven aanrecht 10 minuten tot het zo zacht als babybilletjes aanvoelt.

Stap 6: Leg het deeg in een met bloem bestoven kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg nu op een warme plek zo'n 45-60 minuten rijzen.

Stap 7: Is het deeg verdubbelt in volume? Mooi dan mag je de lucht uit het deeg slaan, niet bang zijn het komt echt goed.

Stap 8: Kneed het deeg nogmaals door, gebruik eventueel wat extra bloem. Leg het hierna weer terug in de kom en laat het nogmaals 20-30 minuten rijzen.

Stap 9: Leg het deeg op je met bloem bestoven aanrecht en maak er 2 bollen van of houdt het bij 1 bol als je een grote plaatpizza wilt.

Stap 10: Rol het deeg uit tot de gewenste dikte en beleg het met je ingrediënten naar keuze. 

 

Wat is jullie favoriete pizza? Maken jullie je pizza's altijd zelf of kopen jullie ze kant en klaar? 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.