Home » Favoriete restaurants

Favoriete restaurants

Gepubliceerd op 20 mei 2018 12:28

Wij zijn gek op uiteten gaan, heerlijk even samen zijn en genieten van al het lekkers dat ons voorgezet wordt. Wij hebben allebei een behoorlijk drukke baan en naast deze baan hebben wij ook allebei nog een studie. Vergeet daarbij het huishouden en andere verplichtingen niet en je zult begrijpen dat wij niet veel tijd voor elkaar overhouden. Daarom gaan wij één keer per maand samen uiteten zodat we weer even tijd voor elkaar kunnen maken. In die 11 jaar dat wij samen zijn hebben we al bij veel restaurants gegeten, echter zijn er 3 restaurants die onze voorkeur hebben en waar wij ook regelmatig een tafeltje voor twee reserveren. Ik wil jullie graag wat meer vertellen over deze restaurants.

 

1. Proeflokaal de Groes in Zelhem.

Hier komen wij graag. Het is een soort tapas restaurant waar je gerechtjes aanstreept op een kaart, per ronde mag je 2 gerechtjes aanstrepen en deze worden vervolgens naar je tafel gebracht. 

De kaart is niet zo uitgebreid, maar er is voor elk wat wils en alles is ook even lekker. Het voordeel van een wat kleinere kaart vind ik dat je niet eindeloos hoeft na te denken en je uiteindelijk nog niet meer wat je moet kiezen, omdat alles even lekker lijkt. 

Het restaurant zelf is ook erg gezellig, het is alsof je een bruin café binnenstapt en bij binnenkomst wordt je ook altijd vriendelijk aangesproken. De bediening in dit restaurant is top, de serveerders en serveersters zijn allemaal heel vriendelijk, ze adviseren je ook graag over de verschillende biertjes die ze hebben en ze zijn altijd vrolijk en vol humor. Dat vind ik echt de kracht van dit restaurant, het voelt voor ons altijd als thuiskomen. 

2. Restaurant Eten en drinken in Geldermalsen

Een Frans restaurant met heerlijk eten. Hier gaan wij naar toe als we echt even tijd voor elkaar willen maken. De gemoedelijke sfeer van dit restaurant en de stijlvolle aankleding maakt dat wij hier echt volledig kunnen ontspannen en genieten. Wij boeken hier meestal een tafeltje om 17.30 uur, dat is erg vroeg maar het zorgt er wel voor dat het (kleine) restaurant nog niet erg vol zit en wij ongestoord even kunnen praten. Wij vragen dan altijd aan het bedienend personeel of zij wat langer de tijd tussen de gerechten willen laten zitten zodat we niet om 19.00 uur al weer buiten staan. Deze avond draait om genieten en om elkaar. Ook de wijnen in dit restaurant zijn erg goed. Heb je een vraag over een bepaalde wijn of wil je weten welke wijn bij het gerecht past die je hebt gekozen, vraag het gerust aan één van de serveersters zij zullen je goed kunnen adviseren over de soorten wijnen en welke wijn het beste past bij het gerecht van je keuze. 

Nog een voordeel, het restaurant ligt pal aan het station van Geldermalsen, hierdoor kan je de auto gerust thuis laten staan en met de trein naar dit restaurant komen, zodat je ongestoord kunt genieten van alle lekkere wijnen. 

 

3. Het oude politiebureau in Ede

Wie hier gaat eten kan na afloop zeggen dat hij heerlijk gezeten heeft. In het voormalige pand van de politie in Ede is een restaurant gevestigd. Het statige gebouw verteld al veel over het soort restaurant je achter de deur zult aantreffen. 

Bij binnenkomst valt de chique aankleding direct op. Ook de vriendelijke bediening die je graag de plaats naar je tafel wijst is een groot pluspunt van die restaurant. 

De kaart is klein maar voor elk wat wils, of je nu van vlees, vis of vegetarisch eten houdt. Mocht je speciale dieetwensen hebben of bepaalde allergieën, geef dit gerust aan en er zal rekening mee gehouden worden.

Ook in dit restaurant is de wijn zeker een aanrader. De laatste keer dat wij hier gegeten hebben had ik een gerecht met een bepaald soort paddenstoel, na de wijnkaart bestudeerd te hebben was ik er niet uit welke wijn hier nou lekker bij zou smaken. Ik vroeg het aan de serveerster en ook zij wist het niet. Daarop is zij de kok gaan halen, die tevens vinoloog is, en hij vertelde ons uitgebreid over de diverse wijnen die passen bij dit gerecht. En dat niet alleen mijn man had een totaal ander gerecht en hij adviseerde welke wijn goed bij allebei deze gerechten zouden passen. We kregen een aantal wijnen te zien en mochten ruiken en proeven van deze wijnen voordat we onze keuze zouden maken. Uiteindelijk gekozen voor een heerlijke wijn die allebei onze gerechten tot een waar feestje in de mond maakte. 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Peter
3 maanden geleden

Goede beschrijving, maar eens gauw reserveren.

Reageer