Home » Mac and Cheese

Mac and Cheese

Gepubliceerd op 21 mei 2018 08:00

Een heerlijke Amerikaanse guilty pleasure , maar ach zo af en toe moet dit kunnen. Mijn man lust geen kaas, maar ik ben het tegenovergestelde, een echte kaaskop. Dus een beetje huiverig stelde ik een paar jaar geleden voor om dit gerecht eens te proberen. Ik zag aan de blik van mijn man dat hij dit alles behalve een goed idee vond, maar omdat ik heel goed kan overtuigen ;-) ging hij uiteindelijk toch overstag en wilde hij het wel proberen. Voor de zekerheid had ik die avond ook een ander gerecht voor hem klaar gemaakt, mocht hij het echt niet lekker vinden dan kon hij in ieder geval wel fatsoenlijk eten. 

 

Toen het gerecht in de oven stond rook het al heerlijk en zelfs mijn man moest toegeven dat het toch wel smakelijk rook en eruit zag. Dat begon in ieder geval goed. Na 20 minuutjes in de oven konden we aanvallen, heel voorzichtig schepte mijn man wat op en begon voorzichtig te eten. Maar al snel zag ik hem grotere happen nemen en schepte hij zelfs nog een keer op. Hij vond het echt super lekker en al snel stond dit menu toch zeker 1x in de twee weken op ons menu. Zeker een aanrader om eens te maken als je snel aan tafel wilt zitten. Je kan het goed van te voren klaar maken en als je thuis komt schuif je het in de oven om binnen een half uur aan tafel te zitten. 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

- 350-400 gram macaroni

- 250 ml crème fraîche

- Hamblokjes

- Geraspte kaas (zoveel als je lekker vind)

- Zakje kaassaus (hier moet ik mijn principe toch laten varen om zonder zakjes te koken, maar ik heb het geprobeerd met een eigen kaassaus en dat was toch niet zo lekker als met een zakje)

 

How to make:

 

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2: Kook de macaroni volgens de beschrijving op de verpakking.

Stap 3: Maak de kaassaus zoals op het zakje staat

Stap 4: Als de kaassaus klaar is voeg je de crème fraîche en de helft van de geraspte kaas toe.  

Stap 5: Doe vervolgens de macaroni in de ovenschaal en verdeel de kaassaus er over.

Stap 6: Verdeel vervolgens de hamblokjes er over en strooi de rest van de geraspte kaas er over.

Stap 7: Zet de schotel in de voorverwarmde oven en bak 20 minuutjes of tot de kaas gesmolten is. 

 

Enjoy!!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.