Home » Rabarberc├┤mpote

Rabarberc├┤mpote

Gepubliceerd op 22 mei 2018 08:33

In onze moestuin hebben wij een rabarberplant staan. Deze plant staat er nu 3 jaar en sinds vorig jaar is hij echt in top conditie. Hij blijft ons (voornamelijk in de zomermaanden) flink wat rabarber geven. Zelf vind ik het niet lekker, maar mijn man smult er van. Dus sta ik in de zomermaanden bijna elke avond een pannetje met rabarber voor hem te maken om het vervolgens in te vriezen, als het de vriezer al haalt, want vaak is de pan al leeg voor het überhaupt een vriezer heeft gezien.  

Het maken van de rabarber is echt heel simpel. Het schoonmaken is wel even een karweitje maar daarna heb je binnen enkele minuten een pannetje rabarbercompôte.

 

Ingrediënten:

- 500 gram rabarber

- 250 gram suiker (voor de echte zoetekauw mag dit ook meer zijn)

- 2 tl kaneel

 

How to make:

Stap 1: Schil met een dunschiller de rabarber. Of doe dit met een schilmesje en trek dan de draden eraf. 

Stap 2: Snijd de rabarber in stukjes

Stap 3: De doe de rabarber met een heel klein beetje water in een pan (de rabarber geeft zelf ook vocht af, dus gebruik zeker niet te veel water). Voeg de suiker en de kaneel toe.

Stap 4: Kook de rabarber en roer goed.

Stap 5: De rabarber is klaar als het vocht verdampt is en er een dikke massa met nog enkele stukjes rabarber overblijft.

 

Eet je de rabarber niet gelijk op, laat deze dan volledig afkoelen en doe deze vervolgens in een bakje of zakje zodat je deze in de vriezer kunt bewaren. 

 

Eet smakelijk!!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.