Home » Gebakken banaan met witte chocoloade-kokossaus

Gebakken banaan met witte chocoloade-kokossaus

Gepubliceerd op 14 juni 2018 14:39

Na een heftige tijd heb ik besloten om datgene wat ik het liefste doe (bloggen) weer op te pakken.

Na het overlijden van papa had ik geen zin om te eten laat staan om blogs te schrijven over eten, maar de rust is weer wat wedergekeerd, al kan ik nog niet echt zeggen dat het goed met mij gaat. Nog steeds veel slapeloze nachten waarin alles als in een film weer langskomt en ook de acceptatie is er nog niet. Maar stapje voor stapje komen we er wel en vanaf vandaag ga ik jullie weer meenemen in mijn passie voor koken. Gaan jullie weer met mij mee?

 

Ik ben gek op banaan en op kokos en op witte chocolade, dit heerlijk nagerecht is dus echt een droom. Het is erg makkelijk te maken en de witte chocolade kokossaus kan je al even van te voren maken zodat je alleen nog maar de banaan hoeft te bakken en daarna de saus nog even opwarmen. Erg makkelijk als je eters krijgt en je niet continu in de keuken wilt staan. Ik ben benieuwd wat jullie van die gerecht vinden, laat het gerust in een reactie weten als jullie dit gemaakt hebben.

 

Benodigdheden voor 4 personen:

- 4 bananen

- 50 gram geraspte kokos

- 100 ml kokosmelk

- 100 gram witte chocolade

- 2 el boter

- 4 bollen karamel- of vanilleijs

 

How to make:

 

Stap 1: Pel de bananen en snijd ze over de lengte doormidden

Stap 2: Wentel de bananen door de kokosrasp en druk de rasp goed aan

Stap 3: Verhit de kokosmelk in een steelpan en smelt hierin de chocolade

Stap 4: Houd warm op een lage stand

Stap 5: Rooster de rest van de geraspte kokos in een paar minuten goudbruin in een droge hete koekenpan

Stap 6: Bak de bananenhelften in ongeveer 4 minuten goudbruin in de boter

Stap 7: Serveer met de witte chocoladesaus en een bolletje ijs, bestrooi met de geroosterde kokosrasp

 

Eet smakelijk!!!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.